A hétvégi vásárlás során megpróbáltunk olyan összetevőket beszerezni, amelyek segítségével változatos és ízletes heti menüt készíthetünk magunknak.
Tegnap este Moncsi eléggé fáradt volt, én viszont nem akartam ma kajáldában enni, így este nekiálltam főzni - wokban.
Az elkészült étel annyira jól sikerült, hogy úgy gondoltam leírom a receptet, hátha valaki kedvet kap hozzá.
Először is nézzük a szükséges hozzávalókat: sárgarépa, káposzta, hagyma, póréhagyma, cukkíni, sótlan földimogyoró, szójaszóz, erős pista, barnarizs, leveskocka, csirkemellfilé.
Az arányokat mindenki lője be ízlés szerint. Nálam az összes zöldség együttesen körülbelül annyi volt mint a rizs.
A barnarizst megfőztem, de nem csak úgy vízben. A főzőlébe tettem két szárnyashúsleves kockát. Amíg a rizs főtt, a húst megmostam, felkockáztam. A sárgarépát, cukkínit, hagymát, káposztát csíkokra vágtam, a póréhagymát felkarikáztam. A zöldségeket összekevertem egy tálban, és a tetejére szórtam 3 marék földimogyorót.
A wokban extra szűz olívaolajat forrosítottam, majd a felkockázott csirkét addig sütöttem, amíg minden oldala fehér nem lett. Ekkor borítottam rá a zöldségeket. Amikor a zöldségek kezdenek kicsit összeesni, de még ropogósak, jöhet az erőspista. Az egészet összeforgatjuk, körülbelül 1 percet hagyjuk párolódni, majd hozzáadjuk a rizst, és 2-3 kanál szójaszószt. A rizst is összeforgatjuk a zöldségekkel, és körülbelül 1-2 percig még a tűzön hagyjuk az egészet.
Jó étvágyat!