HTML

Sensus Informatika Kft.



Mielőtt IT szolgáltatót választana, ismernie kell a jó döntéshez szükséges szempontokat!
5+5 szempont, amit érdemes mérlegelnie ilyen esetben!

Igen, kíváncsi vagyok rá!

Címkék

30y (1) adásvételi (2) adathalászat (1) adél (6) ágnes (1) akvárium (1) albérlet (1) alcatel (1) állat (1) almásfüzítő (1) anett (2) aquaworld (1) árpi (2) autó (6) autogyro (2) babakocsi (1) balaton (1) baleset (1) bálint (2) barátok (14) betegseg (2) betty (3) biztonsági őr (1) blog (3) blogháború (2) bogrács (8) bor (5) boszorkány (1) bringa (10) bulvár (1) bürokrácia (2) chatroulette (1) chatroulette.com (1) chrome (1) cici (1) citrom (1) comment.com (1) csajok (4) család (3) csincsilla (1) csúszda (1) danubius (1) defekt (3) diéta (14) dombház (24) dunaújváros (1) edina (3) eger (1) életmód (17) elmű (1) email (1) emil (1) engedély (1) építkezés (22) eső (5) évforduló (1) feleség (27) ferihegy (3) flightgear (1) fogyi (10) földhivatal (1) fotózás (2) fröccs (3) gáz (1) gázvita (1) geocaching (3) gondolatok (2) google (2) gps (1) grill (1) gyermek (9) hatóság (5) (2) hoax (1) homár (1) horgászat (1) húsvét (1) index.hu (5) intel 945 (1) internet (8) isti (7) jánosháza (1) japán (1) jaunty (2) jég (4) jégkorong (1) jégtánc (1) jimmy (1) joe (3) kaja (9) kakucs (1) kal (4) káld (1) karate (1) karmic (1) kastély (2) kecske (1) kettlebell (3) kiállítás (1) költözés (4) komárom (1) koncert (1) kotlár (1) közlekedés (2) kozmetika (1) kriszti (1) kütyü (1) lakás (4) láthatatlan (1) ldap (1) legénybúcsú (1) linux (4) lögybölés (1) macintosh (1) macska (1) mágia (1) magyarország (5) mama (1) média (1) mese (1) microsoft (2) mobil (1) mobilnet (3) modellezés (3) moncsi (2) mórahalom (1) morrisons (1) mozi (3) munka (17) nigéria (1) notebook (1) nyuszi (7) óceánjáró (1) oli (3) ólmos (2) ónos (2) orosz (2) ortt (1) para (1) pech (1) perforce (1) peti (1) phishing (1) pilis (1) poén (1) polgármester (3) punto (1) rádió (2) recept (1) rendőrség (2) repülés (7) robogó (7) róka (1) rtlklub (2) sajtleves (1) sanyi (4) sárvár (1) server (1) sláger (1) sodium lauryl sulfate (1) sör (8) spam (1) sphinx (2) spórolás (1) süni (1) szakma (1) szeged (1) szelid (11) szerződés (1) szilveszter (2) szimulátor (1) színház (1) szívroham (1) szonda (1) születés (2) szülinap (3) tamás (1) tavasz (1) telefon (1) telek (18) televízió (2) tesó (4) tortuga (1) tőzsde (3) ubuntu (4) ügyvéd (1) ukrán (1) utazás (2) üvegtigris (2) vallalati it (1) való világ (1) vásárlás (2) vatera (1) veres zoltán (1) video (3) vista (2) vita (1) volker (15) wakeboard (1) wellness (1) windows (2) wok (1) x200 (1) xgl (1) xp (1) xp64 (1) zéró tolerancia (1) zina (1) zsombi (3) Címkefelhő

szapi.blog.hu

Mindennapi életem, haverok, kütyük, munka

Friss topikok

  • Szapi: @Csepregi Károly: Szia! Nah, még a végén kiderül, hogy a blognak vannak olvasói :) Facebookon va... (2013.01.13. 12:51) Ácsolás, betonozás, locsolás
  • Gidus82: Na, csak neeem!?:)Neked aztán van energiád..nem elég a sok munka, család, és még tanulsz is. Le a ... (2011.09.07. 15:03) Újra iskolapadban
  • Gidus82: :)Nem fogod elhinni Dani mit kap tőlem 30. szülinapjára..De komoly..ha van egy pici időd, írj rám ... (2011.07.18. 08:43) Egy pohár bor
  • Gidus82: Tényleg hihetetlen!!Már 1 éves ez a GYÖNYÖRŰSÉG!!Biztosan szép nap volt. Remélem egyszer megtapasz... (2011.06.21. 10:40) Első szülinap...
  • Hiczkó: Mondom én, hogy itt tartsuk a szülinapi bulit.A betonon bográcsoznánk egyet, elférnénk, és meglenn... (2011.05.12. 13:49) Most már sötét van...

Nyaralás összefoglaló

2009.08.03. 14:10 :: Szapi

A múlt hetet jól megérdemelt pihenéssel töltöttük. A nyaralóhoz utaztunk le, ahol a népes baráti társasággal múlattuk az időt.

 

Mónikának péntek este még angol órája volt, ezért úgy döntöttünk, hogy csak szombaton indulunk el otthonról. Természetesen a nyaralási láz már velünk volt, így már péntek este ki akartunk szakadni a munkás hétköznapokból. Tekintettel arra, hogy Moncsi nagy Harry Potter rajongó, és hogy az új film IMAX 3D-ben is megnézhető, úgy döntöttünk, hogy péntek este moziba megyünk.

A probléma ott kezdődött, hogy alig volt pár hely a filmre. És az az előadás, amire sikerült jegyet kapni, éjjel egykor kezdődött. A film több mint két és fél órás. Mindenesetre jó kalandnak indult, de sajnos lelkesedésünket kissé letörte néhány dolog:

  1. A jegy megvásárlása után közlik az emberrel: "Ugye tudjátok, hogy csak az első 13 perc 3D-s?"
  2. A büfénél hatalmas sor, kifogynak a popcornkészletek, várni kell.
  3. Bár a büfés lány 1:05-kor azt mondja, ne izguljunk, úgyis 15 perccel később kezdik a filmet vetíteni, sajnos nincs igaza.

Így aztán a 13 perces 3D részből körülbelül 5 percet láttunk. Ráadásul a harmadik sor közepén volt a székünk, így azon túl, hogy be kellett mászni sok emberen keresztül, még rendesen szédültem is a pörgősebb jeleneteknél. Mindezért kifizettünk kétszer annyi pénzt, mintha csak a két dimenziós változatot néztük volna meg. Baromira nem érte meg.

4 óra után értünk haza, bedőltünk az ágyba, és másnap délig aludtunk. Ébredés után gyors kávé, kaja, majd rámolás. Végülis valamikor este 6 körül értünk le a nyaralóba.

Szombaton este megbeszéltük, hogy hétfőn bringatúrára megyünk Gemencre. Vasárnap még pontosítottuk az indulás időpontját, illetve hogy melyik autó hány kerékpárt és hány embert tud szállítani. Vasárnap nem is csaptunk túl nagy bulit, hiszen hérfőn fél nyolckor volt Oliéknál a találkozó. Sajnos csak Gemencen derült ki, hogy a kisvonat még csak 6 kilométeres szakaszon jár, pedig úgy terveztük, hogy kisvasúttal megyünk pár megállót, és visszafele tekerünk egyet a gemenci erdőben. Így bár csak egy rövid szakaszt mentünk a vasúttal, azért bringáztunk egy jót. A kiindulási helyre eléggé gyorsan visszaértünk, így aztán onnan egy rögtönzött "csillagtúrát" szerveztünk. Vadmegfigyelő, madárles. Nagy élmény volt bringázni az erdőben, miközben több vaddisznót és vadmalacot is láttunk. Nem rács mögött, hanem szabadon az erdőben. 

 

Hazafele megállt a konvoly Kalocsán. Fagyiztunk egyet, illetve mindenki elintézte amit kellett. Oli szódát vett, tesóm bringaalkatrészt, mi pedig hozzávalókat a keddi bográcsozáshoz.

A bográcsozás apropója sógornőm, valamint szerény személyem névnapi "bulija" volt. 3 kiló marhacombot vettünk a pöribe. Most nem volt nálam a recept, így csak emlékezetből főztem a marhapörköltet. Szerencsére nagyon finom lett így is, Oli szerint jóvátettem vele a múltkori szenes paprikáskrumplit is. Az est zárásaként megnéztük a DVD-t, amit meglepetésképpen készítettem a brigádnak a tavalyi nyaralásról, valamint a srácokkal elbringáztunk az egyik vendéglátóipari egységbe egy fröccsre.

 

Szerdán az amúgy szokásos fürdünk - eszünk - fröccsözünk nap volt. Este lementünk a partra Anettel, Zinával, Moncsival, Levivel az ott horgászó Zsombihoz. Nem sokkal később tesóm is csatlakozott a társasághoz. Bár Zsombi nem fogott semmit, jót beszélgettünk a csillagok alatt a vízparton.

Csütörtökön a lányok "csajdélutánt" tartottak, elmentek Kalocsára shoppingolni. Mi srácok addig nyugisan fröccsöztünk, beszélgettünk. Miután a lányok visszaértek, lementünk a tóra fürdeni, majd onnan a Kastély mögötti tehenészetbe indultunk. 130 forintért lehet vásárolni 1 liter házitejet. Bár a tehenészet nem túl bizalomgerjesztő, a tej finom volt. Moncsi vett is Kalocsán egy aranyos tejesüveget, bocival az elején. Remélem máskor is hasznát vesszük. Az estét ezek után kettesben töltöttük. Vacsora gyanánt virsli, paprika, paradicsom került a nyársra. Mellé kenyeret és kovászos uborkát ettünk.

Pénteken a vízparté volt a főszerep. Igen meleg volt, így nem csoda hogy minden gyerek és felnőtt a vízben volt. Nap közben, mikor a kicsik aludtak, Oliéknál készültünk elő a szombati szülinapra. Pontosabban Anett és Oli készült elő, az én segítségem nem ért túl sokat. Próbáltam palacsintát sütni, de mikor Oli meglátta hogy micsoda szakértelemmel csinálom, inkább kivette a serpenyőt a kezemből. Estére Misi is megérkezett, így a szokásos esti fröccsözést pókerpartyval kapcsoltuk össze. Bár tervben volt, hogy ismét lemegyünk a partra Zsombihoz, a pókerezés elnyúlt kissé, Zsombi pedig megunta a pecázást.

Szombaton a szokásos napi fürdéses program után délután mentünk Oliékhoz, megünnepelni a harmincadik születésnapját. A babgulyás, a palacsinta, és úgy általában az egész este nagyon jól sikerült. Jókat beszélgettünk, nevettünk. Éjfél is elmúlt már, amikor lementünk a tóhoz egy éjszakai fürdésre. Annyira meleg volt még a levegő, hogy rögtön a vízbe lehetett gázolni, anélkül, hogy szoktatni kellett volna magunkat a hűvöshöz.

Vasárnap a családdal egy bográcsos halászlévál zártuk a hetet. Ismét véget ért egy nyaralás, ismét várhatjuk a következő szezont. Pedig még csak augusztus eleje van, mégis olyan, mintha már elszállt volna a nyár.

 

 

1 komment

Címkék: barátok mozi bor csajok bringa fröccs kastély feleség bogrács tesó zsombi anett szelid oli zina

A bejegyzés trackback címe:

https://szapi.blog.hu/api/trackback/id/tr321286037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gidus82 2009.08.06. 12:14:44

Igen..én is így éreztem a nyaralás után.
De remélem még azért fel lehet dobni ezt az augusztust.:D
süti beállítások módosítása