HTML

Sensus Informatika Kft.



Mielőtt IT szolgáltatót választana, ismernie kell a jó döntéshez szükséges szempontokat!
5+5 szempont, amit érdemes mérlegelnie ilyen esetben!

Igen, kíváncsi vagyok rá!

Címkék

30y (1) adásvételi (2) adathalászat (1) adél (6) ágnes (1) akvárium (1) albérlet (1) alcatel (1) állat (1) almásfüzítő (1) anett (2) aquaworld (1) árpi (2) autó (6) autogyro (2) babakocsi (1) balaton (1) baleset (1) bálint (2) barátok (14) betegseg (2) betty (3) biztonsági őr (1) blog (3) blogháború (2) bogrács (8) bor (5) boszorkány (1) bringa (10) bulvár (1) bürokrácia (2) chatroulette (1) chatroulette.com (1) chrome (1) cici (1) citrom (1) comment.com (1) csajok (4) család (3) csincsilla (1) csúszda (1) danubius (1) defekt (3) diéta (14) dombház (24) dunaújváros (1) edina (3) eger (1) életmód (17) elmű (1) email (1) emil (1) engedély (1) építkezés (22) eső (5) évforduló (1) feleség (27) ferihegy (3) flightgear (1) fogyi (10) földhivatal (1) fotózás (2) fröccs (3) gáz (1) gázvita (1) geocaching (3) gondolatok (2) google (2) gps (1) grill (1) gyermek (9) hatóság (5) (2) hoax (1) homár (1) horgászat (1) húsvét (1) index.hu (5) intel 945 (1) internet (8) isti (7) jánosháza (1) japán (1) jaunty (2) jég (4) jégkorong (1) jégtánc (1) jimmy (1) joe (3) kaja (9) kakucs (1) kal (4) káld (1) karate (1) karmic (1) kastély (2) kecske (1) kettlebell (3) kiállítás (1) költözés (4) komárom (1) koncert (1) kotlár (1) közlekedés (2) kozmetika (1) kriszti (1) kütyü (1) lakás (4) láthatatlan (1) ldap (1) legénybúcsú (1) linux (4) lögybölés (1) macintosh (1) macska (1) mágia (1) magyarország (5) mama (1) média (1) mese (1) microsoft (2) mobil (1) mobilnet (3) modellezés (3) moncsi (2) mórahalom (1) morrisons (1) mozi (3) munka (17) nigéria (1) notebook (1) nyuszi (7) óceánjáró (1) oli (3) ólmos (2) ónos (2) orosz (2) ortt (1) para (1) pech (1) perforce (1) peti (1) phishing (1) pilis (1) poén (1) polgármester (3) punto (1) rádió (2) recept (1) rendőrség (2) repülés (7) robogó (7) róka (1) rtlklub (2) sajtleves (1) sanyi (4) sárvár (1) server (1) sláger (1) sodium lauryl sulfate (1) sör (8) spam (1) sphinx (2) spórolás (1) süni (1) szakma (1) szeged (1) szelid (11) szerződés (1) szilveszter (2) szimulátor (1) színház (1) szívroham (1) szonda (1) születés (2) szülinap (3) tamás (1) tavasz (1) telefon (1) telek (18) televízió (2) tesó (4) tortuga (1) tőzsde (3) ubuntu (4) ügyvéd (1) ukrán (1) utazás (2) üvegtigris (2) vallalati it (1) való világ (1) vásárlás (2) vatera (1) veres zoltán (1) video (3) vista (2) vita (1) volker (15) wakeboard (1) wellness (1) windows (2) wok (1) x200 (1) xgl (1) xp (1) xp64 (1) zéró tolerancia (1) zina (1) zsombi (3) Címkefelhő

szapi.blog.hu

Mindennapi életem, haverok, kütyük, munka

Friss topikok

  • Szapi: @Csepregi Károly: Szia! Nah, még a végén kiderül, hogy a blognak vannak olvasói :) Facebookon va... (2013.01.13. 12:51) Ácsolás, betonozás, locsolás
  • Gidus82: Na, csak neeem!?:)Neked aztán van energiád..nem elég a sok munka, család, és még tanulsz is. Le a ... (2011.09.07. 15:03) Újra iskolapadban
  • Gidus82: :)Nem fogod elhinni Dani mit kap tőlem 30. szülinapjára..De komoly..ha van egy pici időd, írj rám ... (2011.07.18. 08:43) Egy pohár bor
  • Gidus82: Tényleg hihetetlen!!Már 1 éves ez a GYÖNYÖRŰSÉG!!Biztosan szép nap volt. Remélem egyszer megtapasz... (2011.06.21. 10:40) Első szülinap...
  • Hiczkó: Mondom én, hogy itt tartsuk a szülinapi bulit.A betonon bográcsoznánk egyet, elférnénk, és meglenn... (2011.05.12. 13:49) Most már sötét van...

Micsoda sérelem!

2009.07.21. 16:35 :: Szapi

 

Netezés közben bukkantam az alábbi "cikkre", és olyan mértékű impulzust kaptam tőle, hogy rögtön billentyűzetet kellett ragadnom.

Adott ugyebár a Tékozló Homár nevű blog. Sokan megírják hogy ha valahol, például egy étteremben nem úgy bánnak a vendéggel, ahogy az elvárható lenne. Ez idáig teljesen rendben van.

Viszont mostanában hatványozottan jelennek meg olyan beküldött sztorik, ahol a felháborodásnak - szerény véleményem szerint - baromira nincs alapja.

A homáron lévő posztban rögtön két vérig sértett egyén ad hangot elégedetlenségének: egy kismama és egy másik nő. Kezdjük talán a kismamával. A történet szerint betér az IKEA áruházba, mert vásárolni szeretne. Sajnálatos módon a kinézett termék éppen nem kapható, ezért hazafele indul. A kijáratnál pedig - micsoda szégyen: 

 kijáratnál egy biztonsági őr megállított, és közölte, hogy szeretne a táskámba nézni.

És már jön is a szolid, valószínűleg értelmiségi (vagy annak mondott) kismamától a kultúrált válasz:

ÉN LOPOK???

Persze azért megmutatja a táskát, valóban nincs semmi lopott cucc benne, hazamehet végre a végtelennek tűnő 5-10 másodperces közjáték után. Felháborodása viszont akkora, hogy ezt az affért meg kell osztania az internetezők közösségével.

Most nézzük az Auchan-ban pórul járt nőt (vagy párt, kinek hogy tetszik).

A pénztárnál, fizetés után három RC.Security biztonsági szolgálati alkalmazott körbeállt minket és megkértek, hogy kövessük őket egy zárt irodába. Megkérdeztem, hogy milyen okból, mire az volt a válasz, hogy rutin ellenőrzés céljából.

A hölgy volt annyira talpraesett, hogy rögtön kamerát ragadott, és elkezdte rögzíteni az eseményeket. Ezt mondjuk lehet hogy hiba volt feltenni a poszt mellé, mert elég jól látszik rajta, hogy a három biztonsági őr egyáltalán nem állja őket körbe, hanem szépen egy kupacon állnak a sértett fél mellett. Sőt, véleményem szerint a video elején teljesen kultúráltan megkérik őket, hogy a rutinátvizsgálást megejthessék. A nő persze kiakad, rögtön rendőrt akar hívni. Közelről felveszi a biztonságiak azonosítókártyáját. A biztonsági őrök itt közlik, hogy ez esetleg sértheti a személyiségi jogaikat, megkérik továbbá, hogy a kamerát kapcsolja ki. Az hogy sérthet-e személyiségi jogokat vagy sem, most hagyjuk. A sértett viszont rögtön a saját személyiségi jogaira kezd hivatkozni, pedig szerintem fingja sincs róla hogy pontosan milyen jogai vannak egy ilyen esetben.

Könyörgöm, miért fáj az valakinek, ha rutinvizsgálatnak akarják alávetni? Ha megállít a rendőr az utcán egy közúti ellenőrzésre, akkor is ki kell akadni? HÁT SZABÁLYTALANKODTAM ÉN?

Az embereknek valahogy túlságosan a fejükbe verték mostanában, hogy vannak jogaik. Ami egészen odáig nem is baj, amíg az értelmesebbjéről van szó. De van aki csak hajtogatja hogy jogom van - jogom van, de azt sem tudja hogy mit miért csinálnak, és nem tud megbékélni a gondolattal, hogy a rutinellenőrzés és a szúrópróba szerű vizsgálat szükséges. Főleg Magyarországon.

Kedvenc mondatom, mely talán még jobban megvilágítja a posztíró szellemi szintjét:

A vevőszolgálaton a hölgy elmondta, hogy igen, a biztonsági őrnek ez a feladata, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizze a táskákat. tehát én szúrópróbaszerűen lopok, mert mi másért is néznének a táskámba?

Miért fáj a rutinvizsgálat? Én például nem háborodtam fel egyszer sem, amikor életem csaknem 30 éve során, ha jól emlékszem összesen talán háromszor megkértek áruházban / műszaki boltban, hogy mutassam a táskámat. Nem fájt az a pár másodperc. Viszont nyilván ha balhézni kezdtem volna, lényegesen több időt rabol el az affér az életemből.

Aztán ott vannak a kommentelők, akik között elenyésző számú a normális ember. A többség a vérszagra jött, és bukjanak a szekusok csatakiáltással rögtön minden egyenruhásnak átvágná a torkát.

Komolyan mondom, ezeknek a posztolóknak le kéne húzniuk pár hónapot az IBM váci üzemében. Egy kávézáshoz is négyszer világítják át az embert tetőtől talpig, és minden esetben a táskát is meg kell mutatni.

Jobb lenne a jogokat (ahogy sok mást is) az emberek intelligenciájához, vagy valamiféle vizsgához kötni.

Persze ez csak az én véleményem, és valószínűleg egyesek szemében én vagyok a hülye, hogy "mindent eltűrök". Lehet. De nekem akkor sem fáj ha valaki 5 másodpercre belenéz a táskámba tíz évente egyszer.

 

Szólj hozzá!

Címkék: index.hu homár biztonsági őr

A bejegyzés trackback címe:

https://szapi.blog.hu/api/trackback/id/tr261259190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása